Sárgulás 2025

Jubileumi Sárgulással vettek búcsút egyetemüktől a debreceni végzős agrárosok

A fél évszázados hagyományt megtartva, lovaskocsikon vonultak végig a városon, közös tánccal és lovasbemutatóval köszöntek el a Debreceni Egyetemtől a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási, valamint a Gazdaságtudományi Kar utolsó éves hallgatói. Az idei, 50. Sárguláson a karok és az egyetem vezetőit is táncba vitték a hallgatók.

Gumiipari Szakmai Napot tartottak a Debreceni Egyetem Műszaki Karán

Gumiipari Szakmai Napot tartottak a Debreceni Egyetem Műszaki Karán

A Debreceni Egyetem Műszaki Kar Gépészmérnöki Tanszék és a Magyar Kémikusok Egyesülete Gumiipari Szakosztálya által szervezett tanácskozáson gumiipari kutatásokat folytató szakemberek osztották meg eredményeiket gépész, járműipari és mechatronikai tanulmányokat folytató hallgatókkal, illetve a hazai gumiiparban érdekelt cégek képviselőivel.

Rákkutatás Debrecenben

Áttörést hozhat a rák kezelésében a Debreceni Egyetem vezette nemzetközi kutatás

Egy, a rákos elváltozások kemoterápiás kezelésében áttörést ígérő új típusú készítmény fejlesztésére nyert támogatást egy nemzetközi kutatócsoport-hálózat, amelyet a Debreceni Egyetem vezet. A NextNano4Cancer nevű projektben tajvani, francia, spanyol, román és magyar kutatók dolgoznak együtt.

Debreceni Egyetem

Szakmai élmények és közösségi pillanatok három napon át – indul a Szaknapok 2025 Debrecenben

Május 5. és 7. között ismét megrendezi hagyományos szaknapjait a Debreceni Egyetem Művelődéstudományi és Humán Tanulmányok Tanszéke. A háromnapos programsorozat célja, hogy a hallgatók, oktatók és alumnik közösen éljenek át tartalmas szakmai és közösségi élményeket.

Kapcsolati tőke önkiszolgáló módra: sikeres vezetők várják leendő mentoráltjaikat a DEViK Caféban

2025. május 13-án a Böszörményi úti Campus Kazánház Egyetemi Klubja ad otthont a DEViK Café elnevezésű különleges eseménynek, ahol a Debreceni Egyetem hallgatói és fiatal szakemberei közvetlenül találkozhatnak a régió meghatározó gazdasági szereplőivel. A rendezvény célja, hogy a meghívott, sikeres vezetők megosszák tapasztalataikat, szakmai történeteiket, és potenciális mentoráltakat találjanak a jövőre nézve.

Debrecen igazi multikulturális találkozóhely: több mint 20 ország gasztronómiájával ismerkedhettünk

Április végén ismét megtelt élettel, illatokkal és ízekkel a Debreceni Egyetem kampusza: a nemzetközi hallgatók szervezésében megrendezett International Food Day 2025 újra bebizonyította, hogy a gasztronómia képes összekötni embereket, kultúrákat és földrészeket.

Bővülnek a Debreceni Egyetem távol-keleti kapcsolatai

Bővülnek a Debreceni Egyetem távol-keleti kapcsolatai

Együttműködési megállapodást kötött az indonéziai University of Pattimura és a Debreceni Egyetem (DE). A partnerség hallgatócserét, oktatói mobilitást és tudományos együttműködést tesz lehetővé a jövőben, elsősorban a tanárképzés, a néprajz és a kulturális antropológia, valamint a pszichológiai tudományok terén.

Food Day Debrecen

Harminc nemzet különleges ételeit kóstolhatjuk meg Debrecenben

A Debreceni Egyetem legnagyobb hallgatói rendezvényén, a Food Day-en, idén harminc nemzet különleges ételeit kóstolhatják meg az érdeklődők. Április 30-án, szerdán a Nagyerdei Stadion északi rendezvényterén a nemzetközi hallgatói közösség zenei tehetségei, zenekarai szórakoztatnak majd a fesztiválszínpadon.

Műszaki kar OTDK Debrecen

550 hallgató vesz rész a Műszaki OTDK-n Debrecenben

A Debreceni Egyetem Műszaki Karán tartják a 37. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Műszaki Tudományi Szekcióját. A szerdán kezdődött, háromnapos megmérettetésre az ország szinte miden tájáról és a határokon túlról összesen 581 dolgozatot neveztek. Az egyetemi hallgatók mellett kisebb számban középiskolások is bemutatják kutatási eredményeiket.